18 Aralık 2011 Pazar

Brezilya Fönü


Ben doğal hayat yanlısı ama bir o kadar da yaşlanma korkusu artmış insan ! kendini hergün daha bakımlı görmek uğruna saçlarımı bir ton kimyasalın altına yatırdım . Artık saçlarım 5 ay kadar dümdüz.
Adı Brezilya fönü olarak geçen işlem aslında permanın tam zıttı. Saça ciddi anlamda  keratin içerikli kimyasal atılıyor, saatlerce taranıyor, yeniden ilaçlanıyor ve sonunda da kurutulup bir profesyonel düzleştirici ile düzleştiriliyor. 3 saat kadar süren bu işlemin sonunda bir krem sürülerek tekrar saç yıkanıyor, ve artık saçınız gözünüzün önünde (!) taraksız fırçasız dümdüz oluyor.
Şu anda bazı internet sitelerinin 50 TL ye bile promosyon yaptığı brezilya fönünü ; eğer benim gibi gözünüzü kararttıysanız , önerim( ve benim yaptığım) gideni tanıdığınız  ve güvendiğiniz bir kuaföre yaptırınız .. Çünkü hem aynı işlemi yapmak üzere kaçak karışımların varolduğu söylentileri internette oldukça yaygın hem de zaten orjinal işlem bile bir hayli kimyasal (!)
Mutlu muyum ? Evet J Günlerdir fırçasız yaşıyorum , saçlarım süper  gözüküyor.   Tam benim gibi üşengeç bir insana göre bu !!!

Öncesinde 6 ay kadar internetten de araştırdım.  En komik yorumu paylaşmadan edemeyeceğim!
Eksi sozluk:  Yorum 6: (tanri siva, 10.12.2010 12:36 ~ 12:56) 

2 yorum:

  1. her gün bakıyorum saçlarına, 1 haftayı geçti hala dümdüz,it works yani:)

    YanıtlaSil
  2. Aysegul sonunda yaptirmissın. Vatana millete ve en cok da sana hayirli ugurlu olsun :) Ben bildigin gibi 2 senedir yaptiriyorum ve cok mutluyum.

    YanıtlaSil