4 Mart 2012 Pazar

Bir fanatik daha...




Fanatiklik veya fanatizm bir durum veya görüş için gereğinden fazla destek çıkmak, gerekli görüldüğünde, o görüş veya durum için aşırı tepki vermektir. Bu duyguyu yaşayan insanlara fanatik  adlı verilmektedir. Fanatiklik, çoğu zaman olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Aşırı fanatik insanlar, çevresindeki doğru değerleri görmemekte, bunun yerine sadece kendi bildiği şekilde hareket etmektedir. Kimi kesimlerce hoş karşılanmayan fanatiklik, buna karşılık çoğu zaman da desteklenmektedir. Türkiye'de fanatiklik; daha yoğun olarak spor ve siyaset alanında gözlemlenmektedir
http://tr.wikipedia.org/wiki/Fanatik

fanatik, hem fikrini, hem de konuyu degistirmeyen kisidir.

http://www.eksisozluk.com/fanatik

Ve geçtiğimiz hafta oğlumu yeni yapılan İstanbul Ataşehir'deki İstanbul Arena'da Fenerbahçe - Beşiktaş basket maçına götürdük. Stad yeni ve düzgün, herkes gibi küçük çocuklu aileler için çok güzel bir hafta sonu programı... Hem de biletix'ten 25 TL + bilet almak mümkün..
Park yeri ve altyapı tabiki de bir sorun , her İstanbul mekanı gibi , buraya giriş çıkış icin yedi dereden su getirmeniz şart, yakın alışveriş merkezinde (Palludium) olur da yer bulabilirseniz, oradan yürüyüp gelmek iyi bir seçim olabilir. Biz balıkçıkların arka sokaklarında bir yere arabamızı bıraktık.
Maçı Fenerbahçe tarafından izledik , mecburen :) çünkü Tunç'tan dolayı evimizde bu konuda demokrasi söz konusu değil , ben de uyumlu bir insan olarak mücadele etmiyorum . Yukarıda yazan tanımlar bana hiç uymuyor , fanatik değilim.
Alp ise , bütün gün yolda ona gülümseyen herkese 'maça gidiyorum , fenerbahçeyi tutuyorum' dedi. Maçta ise korkmak yerine herkesle beraber bağırıp alkışlamayı tercih etti. 2,5 ta neyse 40ında da aynı oluyor diyebiliriz.
Sanırım ben de bir çok Türk annesi gibi bir fanatik doğurdum . umarım bu sadece spor ile mantık çerçevesinde sınırlı kalır!!
Fenerbahçe maçı kazandı, Ukic ve Oğuz en çok sayı sahipleri oldular . Biz de mutlu bir aile olarak evimize döndük.
Ses konusunda biraz sıkıntımız oldu , 2,5 yaşınsa bir çocukla giderken büyük bir kulaklığınız varsa yanınıza almak da fayda var.
Biz daha önce ses desibelini düşüren bir kulaklık edinmiştik. Bunu özellikle son çeyrek de Alp kendi kullanmak istedi çünkü farketmeden maçlarda sesimizi ciddi yükseltiyoruz :):)

1 yorum: