13 Ocak 2013 Pazar

Hafta Sonu Filmi Life of Pi




Bu haftasonu burası yagmur camur ve sogukken biz Life of Pi ile 3 saat sıcak Hindistan kıyılarından Pasifik okyanusunu geçip Meksika kumsallarına çarptık.
Çok iddialı yazıp beklentileri yükseltmek istemem ama tek kelimeyle muhteşem bir filmdi.
Filmde Hindistanlı bir aile sehirde hayvanat bahcesi işletiyor, işlerinin iyi gitmeyeceğini dusunen babaları iki oglu ve karısını hayvanlarını satarak iyi bir sekilde Kanada'da yaşatmaya karar veriyor ve bir gemi ile Kanada'ya yola çıkıyorlar. Ne yazıkki gemileri batıyor, ve biranda Pi , filmin ana karakteri kendini bir zebra, bir orangutan, bir sırtlan ve bir de kaplan ile filikada buluveriyor.
Film görsel açıdan bir sov, ozellikle 3D olması cok etkili olmuş , renkler, şekiller o kadar güzel hersey düşünülmüş ki...
ımdb de okuduguma göre Pi ile kaplan asla kendileri kayık uzerinde gercekten kalmamışlar , ama kaplanın yüzme sahnesi gerçekmiş.
Esas enteresan olanı Life of Pi aslında bir roman . ve gercek bir hikayeden esinlenilmiş.  2. Dunya savasından sonra Brezilya'ya kacan bir Yahudi Alman'ın hikayesinden...

Filmin bir anında kaplan ve Pi sanki birbirinin aynası oluyorlar. İşte sonra düşünmeye başlıyorsunuz. İpucu vermek istemiyorum ama bence ikinci hikaye gerçek olandı :)

Ve kesinlikle sinemada izlenmesi cok keyifli..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder