26 Temmuz 2012 Perşembe

Mantar Enerjisi


İnanilmaz bir hikaye: Mumbai’deki dev mantarlardan enerji elde ediliyor. Bunlar Uyuşturucu hammaddesinde kullanılan mantarlarmış

http://sosyalmedyakultursanat.com/2012/07/25/uyusturucu-hammaddesinden-enerji-kaynagina-mumbaideki-dev-mantarlar/?goback=%2Egde_3265262_member_138346486

'Enerji kaynağı olarak kullanılmaya başlayan genetiği değiştirilmiş dev mantarlar, Mumbai’nin yoksul mahallelerine can verdi. Bu sayede Mumbai, yepyeni bir kente dönüşmeye başladı.
Mantarlar Hollanda’daki bir genetik mühendisliği laboratuarından alınan-aslında çalınmışlar;)- biyo-teknolojik numunelerle üretildi. Laboratuardan alınan örnekler, uyuşturucu üretimi için yapılan büyük boyutlu mantar deneylerinin bir parçasıydı.
Dev mantarlar, Mumbai kenar mahallerindeki yoksul,kalabalık ancak eğitimli yerel halka takdim edildiğinde, bu inovasyonu yaşam koşullarını iyileştimek için büyük bir özveriyle sahiplenmişler. Bugün mantarlar, fotoğraflarda ve videoda göreceğiniz üzere ısınma ve aydınlatma amacıyla enerji kaynağı olarak kullanılıyor.
Gerçekten de sürrealist ve hayranlık uyandırıcı bir tablo!'


1 yorum: