23 Temmuz 2013 Salı

I am back

Amsterdam Sunset


Yaz tatilini bitirsem iyi olacak !!
Mayıs ayından beri direniş , Alp ile yaz tatili organizasyonları derken blogumu ihmal ettim :(
Ama geri döndüm

Bu hafta klasik bir Amsterdam yolculugunu yeni lokasyonum (Kalamış)  yuzunden Sabiha Gokcen'den Pegasus ile yaptım.
Pazar gunu saat 19 da uctugum icin o sıcakta bombos bir havalimanında tek basımaymısımcasına rahat hareket etmeme ragmen donusum bir el clasico - işkence oldu.
Pegasus, dıs hatlar ve iş sehayatleri( özellikle benim gibi  iş laptopunu mobil desktop seklinde agır cihazlar secenler icin) icin hiç uygun bir secim degil.
8 kilo hakkınız var ve normal bir el bagajından cok daha mini olanlarını aslında resmi olarak kabul ediyorlar. 
Tabi yeterince mızlarsanız anladıgım kadarı ile ucaga da alabiliyorsunuz ki ben donuste bunu yapmadım ve ulkemde saolsun hic bir havalimanında zamanında valiz alınamadıgı için hayli zaman kaybettim.
Valizim geldiginde ise ciddi sekilde fermuarları ile oynandıgını anladım.
Neyseki Amsterdam bana kendimi cok iyi hissettirmişti ki hic sorun etmemeyi basardım (eh biraz:))
Amsterdam ilk kez bu kadar gunesli ve sıcaktı . Ofisten cıkınca 6 dan 10 a kadar gunesin altında bira patates keyfi yaptık :)  Hem de plajı hic aratmayacak bir beach cafe'deydik Amstel'de. Ayaklarımızın altında kumlar koymuşlardı.
Yanımızdaki insanlar sıcaklayınca bir suya atladılar.  Bu özgür sehir güneşle buluşunca cennet oluyormuş!






biralardan biraz mayıştık :)))))

arkada kanalda botlarıyla gezenler ve suya atlayanlarrr



Ve dönüşümde de yine super bir kitap almayı başardım. Artık Amsterdam Schiphol'u kitap alma konusunda yeni mekanım ilan edebilirim :) Kitap almaya Amsterdam'a gidecek değilim tabi ama iş için gideceğim dönemlerde kendimi yeni bir kitap için motive etmem fena fikir değil .
Kitabın ismi: TRUST ME IAM LYING - RYAN HOLIDAY . Yazar uzun yıllar marketing / PR - SEO  ve Social Media üzerinde çalışmış ve tüm bu yolun sonunda aslında kendisinin bir canavara dönüştüğünü (bir manupulator olduğunu)  ve etrafındaki herkesinde aynı şekilde olduğunu farketmiş.
Nasıl ufak bir satır yazının bir anda önemli bir gazetenin başlığı olabileceği , basit bir fotografın nasıl birini işinden edebileceği , bir blog yorumunun  borsada bir hisse üzerinde neler yapabileceği , bir twitin nerelere varabileceği...

İşte bana kitabı aldırtan resim :)  Dörtte birini bitirdim bile!

1 yorum:

  1. merhabalar sizi ve ziyaretçilerinizi alışveriş haberlerini ve birbirinden güzel ürünleri bulabileceğiniz byblok.blogspot.com siteme ziyarete beklerim.

    YanıtlaSil