8 Eylül 2012 Cumartesi

Eylül'de Almanya 2. Durak : Munchen

İste yolculugumun en guzel kısmı sanırım. 3 gunluk fuar maceramdan sonra ver elini sevgili Oyku’nun yanına !! Saglam ailesinin Almanya duragı Munih'e varıyorum.
 

Tabi hersey cok kolay . Havalimanından bilet alıp Marienplatz’a cıkıyorum .Sonra tum sehir bir U bahn matrisi ile elinizin altında. Hop baktım Öykü'yü kucağıma almışım!

Kuzenim ve Özge'nin yaşadığı ev merkeze 20 dakika kadar mesafede, yemyeşil bir bölgede. Göllere cok yakın.

İlk gün Marienplatz ve Maximillian Strasse'deyiz. Krallıktan eserler, saray , kilise içiçe ayrıca alışveriş için de bir cok alternatif var. Tabi biz oyalanmayıp , hemen Agustiner’de biralarımızı iciyoruz J
 

Öykücüm cok uslu o yuzden rahat rahat takılabiliyoruz. Arasıra annesine sut icmek için yapışıyor ama genelde herşey yolunda .
 

Eylul Munih için de muhteşem bir zaman !!
Aksam programımızda ise sevgili yarı japon cifitimiz ile muhteşem bir yere gittik :) (Murat ve Ozge 5 yıl kadar Japonya'da yaşadılar ve aslında orada tanıştılar .)  Eger Japon severseniz işte Özge ve Murat’tan size 'Mitana' tavsiyesi. http://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g187309-d1342724-Reviews-Mitani-Munich_Bavaria.html
Sanki Munich’ten Tokyo’ya uçtuk . Muhtesem bir yemek uzerine green tealerimizi ve greentea’li dondurmalarımızı yedik ve olaya son noktayı koyduk diyelim.
o kadar muhteşemdi ki kaptırıp ancak greentea'mi fotolayabilmişim:)
 

Ertesi gun evin yakınlarında gezdik. Munih az katlı apartmanlar ve ya evlerden oluşuyor, yasamak için alan bulmak cok zor. Çünkü yıkıp çok katlı bina yapmak gibi birsey soz konusu değil. Ama bahceli bir yer yakalarsanız Almanya’nın bu bolgesi tam bir tarım cenneti (meshur eski Bavyera, annelerin tabak çanaklarından hatırlanan bir porselen yapım bölgesi aynı zamanda), evinizde bir mini çiftlik hayatı sürebilirsiniz. Almanlardan feyz almak suretiyleJ

Tabiki her yerde Bier garten’lar var. Ne mutlu her saat 5 te bira – patatez yapabiliyoruzJ
Burada Turkler için minimum gurbet hayatı var diyebilirim. Aksam kuzenlerim ile arkadaslarının evine gittik. İyi bir grup ile takıldık . İckiler de muhtesemdi JHatta tekrar teşekkur ediyorum.

Son günümde Munih, tam bir yaz günü yaşattı , tabiki de englischer garten'a gittik. Zaten herkes buradaydı diyebilirim . Yolda topuklu ayakkabısı ve Prada cantasıyla yürüyen bayanın yanından geçen bikinili kız ve sörfçü gençler beraber bu kocaman parkın keyfini cıkartıyordu.
avustralya değil munih englisher garten sadece!
 

Bu sefer biraya zaman kalmadan S8'e atladım  . Alman sehirlerinin yasanabilirliği ve kendilerine yarattıkları muhtesem hayat kalitesine imrendim dogrusu ! Eh gitmeden de Air Brau'da son biramı da içtim :)
 

Kısaca Eylul'de Almanya'yı şiddetle tavsiye ederim J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder